nu ook een scenario workshop!

24-02-2010 23:09

Inmiddels is er een scenario workshop toegevoegd aan ons aanbod. Voor schrijvers die een eigen project hebben waar ze onder begeleding een stap verder mee willen zetten maar ook voor mensen die de basis principes van het ontwikkelen van een scenario onder de knie willen krijgen en een idee willen uitwerken. Samen met Joost Schrickx, met wie ik vorig jaar twee maal drie maanden in India was voor het uitvoeren van twee korte speelfilms, zetten we een mooi en intensief programma neer.

Ook voor de schrijf groep hebben we het hotel Monteles gereserveerd. Een prachtig en persoonlijk hotel in het stadje Sorbas. Het hotel is geheel in klassieke stijl gerestaureerd en alle kamers zijn verschillend. In het hotel zijn verschillende gemeenschappelijke ruimtes waar rustig gewerkt kan worden. Sorbas is een plaatsje waar rust en gemoedelijkheid overheerst vlakbij de gipsmijnen en de woestijn waar zoveel films zijn gedraaid. Mooie wandelroutes door de ramblas, café's met geweldige tapas, pottenbakkers, winkeltjes en de weekmarkt. 

Voor beide cursussen hebben we een excursie georganiseerd naar Fort Bravo, de oude western filmsets van onder andere Sergio Leone. Regelmatig strijken daar nog steeds filmcrew's neer. Onlangs werkte ik daar zelf nog aan een Belgische speelfilm.