Ons Team

Karin S. de Boer

Project manager

Karin S. de Boer is bijna 20 jaar werkzaam als onafhankelijk (uitvoerend) filmproducent voor Nederlandse en Internationale filmproducties. Een aantal titels op haar CV zijn; "Wilde Mossels", "Resistance", Magonia, "Zwartboek" en "Bardsongs". Zij werkte o.a. in Nederland, Belgie, Frankrijk, Georgie, Rusland, Spanje en India.

Zij heeft tevens een eigen productie maatschappij en een film service bedrijf.

Tevens regisseert en schrijft zij korte (opdracht)films en adviseert producenten bij de ontwikkeling van hun projecten.

Onlangs heeft zij de korte film "Lost in Ladakh" gemaakt die werd gedraaid in de Himalayas. Deze film is op dit moment in post-productie. Karin S. de Boer woont een groot deel van het jaar in Spanje waar zij onder andere werkt voor producenten die in de streek komen draaien en schrijft aan haar speelfilm scenario "Benito".

Karin S. geeft de workshops regie, scenario en productie bij de cursussen C.1 en C.2 en zal nevenworkshops geven bij C.3 en als producent het pitchen begeleiden.

E-mail: karinspanje@gmail.com

 

Chris Uiterwijk

Licht & Techniek

Chris Uiterwijk is belichter en fotograaf. Hij werkt nu al meer dan 20 jaar als gaffer bij speelfilms en televisie series. Begonnen als lichtassistent werd Chris een all round technicus op de set. Hij deed naast de belichting ook grip en camera-assistentie. Hij werkte onder andere op de sets van Frans Weisz, Frans van de Staak, Simone van Dusseldorp, Ramon Gieling, Ineke Houtman en werkte onder andere mee aan televisie series als Baantjer, Rozengeur en wodka lime, Abi, Tegenlicht, GTST en Westenwind. Sinds 2005 doet hij ook montage.      

E-mail: almeria.cinepro@gmail.com

 

Joost Schrickx

Schrijfcoach

Joost Schrickx is scenarioschrijver, script-doctor en docent bij het Schrijfatelier, Open Studio en Pelicula. Hij schreef scenario's voor documentaires, televisieseries en (korte) speelfilms. Joost regisseerde tevens een aantal eigen producties. Hij schreef de 'als een van de 12 beste Nederlandse ooit' bekroonde serie 'Finals' en de serie 'West-Side' werd in 2007 geselecteerd voor '4 Screens European Festival'. Hij schreef recent de scenario's voor de speelfilm 'Bardsongs' (release mei 2010) en maakte onlangs twee nieuwe documentaires; 'Druk' en 'Minstens een week'.

Joyce van Rijn - Ulysses Agency

Agent

Joyce van Rijn is directeur van Ulysses Agency en aan de Summerschool verbonden als partner. Ulysses is een professioneel agentschap, gespecialiseerd in bemiddeling vóór en begeleiding van (scenario) schrijvers & filmmakers. Ulysses lobbiet met dat doel voor ogen bij omroepen, AV-bedrijven, vrije producenten en uitgeverijen die op zoek zijn naar een winnend creatief idee of manuscript op het juiste moment. Joyce van Rijn is jarenlang productioneel werkzaam geweest in de audiovisuele branche en was daarnaast regieassistent bij diverse films.
Joyce kent de filmwereld van binnen en van buiten. Haar specialisme is echter gaandeweg meer en meer 'inhoudelijke manuscript en scenario begeleiding' geworden.
Met name voor de cursisten van de workshops Scenario schrijven kan Ulysses van belang zijn bij het presenteren en bemiddelen van projecten en het verder ontwikkelen van een idee wat tijdens de Summerschool uitgewerkt is. Bovendien krijgen cursisten die ingeschreven staan bij Ulysses een korting op de Summerschool workshops. 

Roel Ypma

Licht & Techniek

informatie nog niet beschikbaar

Leo Franssen

gastdocent geluid en setpraktijk

informatie nog niet beschikbaar

 

Gastdocenten

binnenkort in deze lijst