Welkom

03-02-2010 13:38

Welkom op de blog van Almeria.Cinepro. Hier zullen we alvast zoveel mogelijk informatie over de streek met jullie delen. Ook updates over de programma's, informatie over gastdocenten en de ontwikkelingen over de verschillende scenario thema's kunt u hier volgen. 

Om de totstandkoming van een film tijdens de 10-daagse cursus mogelijk te maken zullen we beginnen met een keuze-menu over scenario opdrachten. We zijn op dit moment een aantal zogenaamde loglines aan het opzetten waar vanuit verder gewerkt kan worden. Een loglines is een beschrijving van een scenario in twee of drie zinnen. Er zijn verschillende genres waar uit gekozen kan worden. Samen met de deelnemers zullen we voor aanvang van de cursus, via ons besloten cursusnetwerk, kiezen op welk scenario we ons gaan richten. De rest van de cursus is dit scenario dan het praktijk project voor de workshops.

Bij de ontwikkeling van de basis scenario's houden we natuurlijk rekening met de omgeving, de verschillende locaties en middelen die beschikbaar zijn en de haalbaarheid van het project. Omdat we de films graag willen publiceren op internet (YouTube) gaan we uit van een lengte van maximaal 10 minuten inclusief Credits. Voor een specifieke groep, afhankelijk van aanmelding, kunnen we ook denken aan een aangepast thema, bijvoorbeeld een thema wat deze groep met elkaar verbindt. Voor suggesties of wensen daaromtrent staan wij vanzelfsprekend open.

Wij hopen u spoedig als "member van de crew" beter te leren kennen.