Blog

nu ook een scenario workshop!

24-02-2010 23:09

Inmiddels is er een scenario workshop toegevoegd aan ons aanbod. Voor schrijvers die een eigen project hebben waar ze onder begeleding een stap verder mee willen zetten maar ook voor mensen die de basis principes van het ontwikkelen van een scenario onder de knie willen krijgen en een idee willen uitwerken. Samen met Joost Schrickx, met wie ik vorig jaar twee maal drie maanden in India was voor het uitvoeren van twee korte speelfilms, zetten we een mooi en intensief programma neer.

Ook voor de schrijf groep hebben we het hotel Monteles gereserveerd. Een prachtig en persoonlijk hotel in het stadje Sorbas. Het hotel is geheel in klassieke stijl gerestaureerd en alle kamers zijn verschillend. In het hotel zijn verschillende gemeenschappelijke ruimtes waar rustig gewerkt kan worden. Sorbas is een plaatsje waar rust en gemoedelijkheid overheerst vlakbij de gipsmijnen en de woestijn waar zoveel films zijn gedraaid. Mooie wandelroutes door de ramblas, café's met geweldige tapas, pottenbakkers, winkeltjes en de weekmarkt. 

Voor beide cursussen hebben we een excursie georganiseerd naar Fort Bravo, de oude western filmsets van onder andere Sergio Leone. Regelmatig strijken daar nog steeds filmcrew's neer. Onlangs werkte ik daar zelf nog aan een Belgische speelfilm.

Welkom

03-02-2010 13:38

Welkom op de blog van Almeria.Cinepro. Hier zullen we alvast zoveel mogelijk informatie over de streek met jullie delen. Ook updates over de programma's, informatie over gastdocenten en de ontwikkelingen over de verschillende scenario thema's kunt u hier volgen. 

Om de totstandkoming van een film tijdens de 10-daagse cursus mogelijk te maken zullen we beginnen met een keuze-menu over scenario opdrachten. We zijn op dit moment een aantal zogenaamde loglines aan het opzetten waar vanuit verder gewerkt kan worden. Een loglines is een beschrijving van een scenario in twee of drie zinnen. Er zijn verschillende genres waar uit gekozen kan worden. Samen met de deelnemers zullen we voor aanvang van de cursus, via ons besloten cursusnetwerk, kiezen op welk scenario we ons gaan richten. De rest van de cursus is dit scenario dan het praktijk project voor de workshops.

Bij de ontwikkeling van de basis scenario's houden we natuurlijk rekening met de omgeving, de verschillende locaties en middelen die beschikbaar zijn en de haalbaarheid van het project. Omdat we de films graag willen publiceren op internet (YouTube) gaan we uit van een lengte van maximaal 10 minuten inclusief Credits. Voor een specifieke groep, afhankelijk van aanmelding, kunnen we ook denken aan een aangepast thema, bijvoorbeeld een thema wat deze groep met elkaar verbindt. Voor suggesties of wensen daaromtrent staan wij vanzelfsprekend open.

Wij hopen u spoedig als "member van de crew" beter te leren kennen.

Topic: Blog

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht